Известие

Collapse
No announcement yet.

СМЯНА НА КРУШКИ ----Е НЕ ЗНАМ КАК СТАВА

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• СМЯНА НА КРУШКИ ----Е НЕ ЗНАМ КАК СТАВА

За бога , братя помогнете . Изгоряла ми крушка за габарит от дясно. Обаче ми е невъзможно да стигна до фара от зад по никакъв начин. Не ми се вярва че трябва да свалям цялата греда която е над радиатора. Зад фара има казанче за масло , казанче за чистачки и разширителния съд, също един куп бушони и кабеляци. Общо взето гледах тъпо един час и се отказах. Така че моля светнете ме как става или даите линк към ТЕМА ако има такава че аз не можах да намеря !!!!

ОЧАКВАМ ВИ ....и БЛАГОДАРЯ

А ако е важно колата ми е 155 1.7ТС 95Г
    Обороти му е майката...

Re: СМЯНА НА КРУШКИ ----Е НЕ ЗНАМ КАК СТАВА

Първоначално публикувано от ivoshaklev
    Изгоряла ми крушка за габарит от дясно.
    Споко няма да се плашиш. Малко е зор е работата, но се оправя лесно.
    Съоръжаваш се с отверка звезда/ кръстата/ и един ключ шестограм или 6 или 8 ца не помня.
    Развиваш болта на кутията с релетата за вентилатора, развиваш с шестограма съда за хидравликата и /при мен 2 та болта на алармата. /Всички изброени се преместват в дясно като гледаш към двигателя, без да се вадят никави кабели или друго разглобяване. Вадиш капака на фара и въпросната крушка / куплунг/.
    Сменяш и по обратният път сглобяваш .
    Следващият път ще можеш сам да се справиш дори и на тъмно.

УСПЕХ.

Искам бира Майтап бе Уили.
    Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
    Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Леле! аз се втрещих от сложността на манипулацията това за една крушчица,баси
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Вярно е доста щибано се сменят тези крушки, но колегата Крис го е описал перфектно, гледай да си разчистиш терена максимално и бавно и внимателно става. А да се оплача на търтея на гредата отгоре си има дупки направени фабрично и може от там да се бръкне. Интересното е че на една 155 1.7 95 година един колега го беше закъсал зимата по същия начин и ми направи впечатление че той нямаше дупки. А си мислех че италианците са се сетили да фи правят след определена година

п.с. Дате успокоя и отляво се сменят доста шибано, там трябва да махнеш тръбата на въздушния филтър
        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Явно са импровизирали на всеки отделен модел защото при мен достъпа е абсолютно безпроблемен. Няма нищо което да пречи и да трябва да се маха
          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Re:

Първоначално публикувано от Alexanderbb
            Явно са импровизирали на всеки отделен модел защото при мен достъпа е абсолютно безпроблемен. Няма нищо което да пречи и да трябва да се маха
            на теб мотора е различен бре
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

И при мен смяната от дясно за става за една минута, но може би поради липсата на климатик
              Alfa Romeo 155 1.8TS
              Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Е аз това казвам. Различен модел, различен двигател и сериозно разместване на подредбата. Точно в дадения случай кутията на релетата на климатика която най-пречи е поставяна на различни места. Друг е въпроса че когато трябваше да я отворя махах мигача.
                Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
                  Леле! аз се втрещих от сложността на манипулацията това за една крушчица,баси
                  На следващата сбирка ми напомни да ти покажа сложността на въпроса.

RE :А да се оплача на търтея на гредата отгоре си има дупки направени фабрично и може от там да се бръкне.
                  Абе има отвори , ама пръстите ми трябва да са тънки,дълги и да имат хватка на хирург .Друг е въпроса , че на дясната ми ръка последната фаланга на показалеца е слабо подвижна от травма и ми трябва повечко място.
                  Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                  Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
                    ... А да се оплача на търтея на гредата отгоре си има дупки направени фабрично и може от там да се бръкне...
                    Абе вие за едни дупки ли сте, бее ??? Който има нужда ще го ... ... уредя с въпросната греда с дупки за смяна на крушките. Само свиркайте .
                    Alfa Romeo 75 24V

Comment

Само една корекция - Крушите са по крушовите дървета и се ядат, не се слалгат по колите.

По лесно е да се ползват лампи!

Comment

Нямам дупка на гредата , и ще си сменям кру...(ЛАМПАТА) по трудния начин !!!
                        Благодаря за мигновенното реагиране
                        Обороти му е майката...

Comment

Само като пример, случайно ми попадна снимка на Еньо на ку4ката

http://hfhpe.alfaromeo-bg.com/myQ4/engine.jpg

Тук ясно се виждат тези отвори за който говорех
                          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
                            Само като пример, случайно ми попадна снимка на Еньо на ку4ката

http://hfhpe.alfaromeo-bg.com/myQ4/engine.jpg

Тук ясно се виждат тези отвори за който говорех

Аз пак ще напомня, че съм много дОбър с флекса
                            Alfa Romeo 75 24V

Comment

Един съсед като ме видя какво правя пред блока ме попита защо не сам си облякъл работни дрехи щом съм решил да се ровя по мотора !!! Мислел си че ще сменям ремък
                              И като разбра за каво става за въпрос се удари по челото !!!
                              Е...и крушките ....
                              Обороти му е майката...

Comment

Working...
                              X